Miljövänligt i molnet

am-systemVad kan man göra som företag för att minska sin påverkan på miljön? Det finns givetvis massor av bra förslag, som till exempel att åka buss eller tåg istället för att ta bilen, att ha telefonmöten istället för att åka till varandra, att se till att man handlar miljövänliga produkter, att byta till lågenergilampor, att inte låta apparater stå på i onödan… Ja, det finns som sagt hur mycket som helst som man kan göra, både i arbetet och på själva arbetsplatsen.

En bra sak är att minska på användandet av papper. Man bör inte skriva ut papper om man inte behöver, och i de fall man behöver skriva ut bör man se till att man skriver ut på båda sidorna av papperet istället för att skriva ut flera papper. Man bör också fundera över hur många kopior man behöver skriva ut. Det kanske går att skicka runt ett papper istället för att alla får ett var, eller några kanske kan dela så att man slipper skriva ut så många papper. Alla sätt som man kan minska på pappersanvändandet på företaget är bra.

Att göra saker på nätet kräver inga papper, men det är kanske framförallt för att det är snabbare och smidigare som de flesta väljer att till exempel skicka mejl istället för vanlig post nu för tiden. Det finns dock en del saker som vissa envisas med att fortfarande ha på papper, som till exempel policyer och instruktioner. Vill man göra det hela mer miljövänligt kan man välja att använda sig av ett kvalitetsledningssystem där man samlar allt i ett moln. En molntjänst med andra ord, där alla kan ta del av dokument på ett smidigt och enkelt sätt.

AM System – en bra molntjänst
AM System är en tjänst som bland annat erbjuder ett dokumenthanteringssystem (det kan ni läsa mer om här: https://www.amsystem.com/sv/system/dokumenthanteringssystem/). Det går ut på att man kan skapa, samla och dela dokument, allt på en och samma plats – i molnet alltså. En perfekt plats för rutiner, processer, protokoll, avtal, policyer och annat som man smidigt och enkelt kan ta del av oavsett var man befinner sig.

Förutom dokumenthanteringssystemet har AM System även ärendehanteringssystem och underhållssystem. I ärendehanteringssystemet kan man hantera rapporter, händelser och avvikelser, som till exempel reklamationer, supportärenden och internrevisioner. I underhållssystemet får man en överblick över företagets underhåll, vad som behövs och vem som ska göra vad när det gäller saker som förebyggande underhåll, felrapportering, service eller förråd och inköp. Det kan till exempel handla om vilka oljor en maskin behöver och när den behöver underhållas.

Det finns med andra ord många fördelar med att ha saker i molnet, inte bara för miljön utan även för företaget och de anställda då det är ett väldigt enkelt sätt för alla att kunna ta del av saker och ting. Fundera över hur du gör på din arbetsplats och vad du skulle kunna förändra. Skriver ni ut policyer på papper? Då kanske det kan vara en idé att lägga dem i molnet istället. Det viktiga är att man tänker på vad man gör och hur man kan göra det bättre!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *