ISO-certifiering, sushi och likvidation av aktiebolag

ISO-certifiering för en hållbar framtid
Igår så var vi plats hos en kund för att hjälpa deras företag att hitta mer miljövänliga sätt att arbeta på. Vi hade ett riktigt intressant möte och många roliga och kreativa idéer kom upp på tavlan. Det är härligt att arbeta tillsammans med människor som drivs av samma sak som vi gör 🙂

Den kunden vi håller på att hjälpa just nu arbetar också samtidigt med sin ISO 14001-certifiering. För att ett företag ska kunna verka enligt ISO 14001 behöver de bedriva ett framgångsrikt, smidigt och effektivt miljöarbete. De måste även se till att arbetet kommuniceras effektivt.

Att kunna visa upp att man som företag lever upp till konkreta och erkända miljökrav har, förutom de självklara fördelarna, även andra bra följder. Här är några exempel som Svensk Certifiering själva nämnt:

  • Företaget öppnar upp för bättre relationer till kunder och omvärld
  • Det ger goodwill
  • Det ger effektiva kostnadsbesparingar
  • Bidrar till en bättre vinstnivå och konkurrenskraft

Personligen tycker vi att detta är något som alla företag borde titta på, ur miljösynpunkt. Det är helt enkelt inte hållbart att tära på miljö längre, utan alla måste ta sitt ansvar.

Likvidation av aktiebolag lagom till lunch
Hur som helst så gick vi och tog en lunch på en sushi-restaurang bara några gator bort sen och hamnade bredvid ett bord med ett gäng välklädda herrar. Även fast man inte alltid vill så kan man inte låta bli att tjuvlyssna. En av herrarna pratade om likvidation av aktiebolag, och jag var ärligt talat tvungen att fråga min kollega var likvidation innebär. Hade inte en blekaste aning om att man kan få hjälpa med att avveckla ett företag på ett sådant sätt, men det lät verkligen som att dom visste vad dom pratade om.

En bekant till oss (ja, egentligen en gammal kund som mer har blivit som en vän nu) håller på att avveckla sitt företag i skrivande stund, så jag var tvungen att fråga herrarna om de kanske hade något bra tips som jag kan ge min vän inför en likvidation av aktiebolag. Han tipsade om ett företag, Heinestams. Jag tror hans granne kanske jobbade där om jag inte hörde fel. Får väl helt enkelt passera tipset vidare så får vi se vad det blir av det.
sushi
Nu ska jag snart stänga ner för dagen. Ska försöka hinna hem till programmet ”Älska din trädgård” som börjar om typ en och en halv timme. Helt klart värt att se om du har tid över.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *