Byta till miljövänlig el

En sak som vi ofta råder företag till är att byta till förnybar el. Det är ett enkelt sätt att bli mer miljövänlig som företag. Ofta märks förändringen knappt av, och sådana förändrar hör ju till de bästa. Vi menar alltså att det förändringar som inte kräver något extra av de anställda är väldigt enkla att genomföra. Om man jämför med till exempel källsortering eller att minska sina resor med bil så är ju miljövänlig el något som de anställda inte behöver göra något speciellt för att få, mer än då själva bytet. Det är med andra ord en väldigt enkel förbättring man kan göra i sitt företag. Nyligen arbetade vi till exempel med ett företag i Sala-trakten som bytte till förnybar el från Sala Heby Energi.

Andra enkla förändringar
Det finns många andra saker som också är enkla att göra och som inte direkt kräver någon förändring av de anställda. Det är till exempel att byta ut alla gamla glödlampor mot LED. Visst krävs det att någon gör det, men när de sitter där så är det inget man behöver bry sig om. Dessutom så håller ju LED-lampor mycket längre, så det gör ju också att man slipper byta trasiga lampor lika ofta vilket ju leder till mindre arbete för den som är ansvarig för sådant. Man behöver inte heller byta ut alla lamporna direkt. Det bästa är faktiskt att byta ut dem i takt med att de gamla går sönder. Och alla lampor går ju knappast sönder samtidigt, så egentligen blir det inte mer jobb än man hade innan med att byta trasiga lampor. En väldigt enkel sak med andra ord, som i längden sparar både pengar och miljö.

Sedan finns det förstås saker som att byta ut papperet i skrivaren mot miljövänligt sådant, köpa ekologiskt kaffe till kaffebryggaren och annat som är sådant som man ändå skulle ha gjort bara det att man väljer ett annat alternativ när man väl gör det. Det är också enkla förändringar som de anställda egentligen inte märker så mycket av och sm inte kräver något direkt av dem. Som ni hör så finns det massor att göra, och det behöver inte alls vara svårt.

Vill du ha hjälp av oss?
Vi vill gärna komma till ditt företag och se vad du kan göra för att bli mer miljövänlig. Hör av dig så berättar vi mer!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *