2015 närmar sig sitt slut

Företaget rullar på för fullt, trots att vi inte skriver i bloggen så mycket som vi borde. Inför 2015 lovade vi att vi skulle försöka vara mer aktiva online, ett löfte som vi inte riktigt lyckades hålla. Så är det ju alltför ofta med nyårslöften och därför ska vi försöka att inte lova mer än vi kan hålla i år. Det enda vi verkligen vet att vi kommer att göra 2016 är att fortsätta kämpa för miljö, för hållbarhet och för mänsklighetens bästa. Vi vet att vi gör skillnad där, även om den givetvis kunde vara större. Men även om vi inte kan förändra allting omedelbart så gäller det att kämpa vidare. Det är definitivt ett för tidigt nyårslöfte som vi kan avge redan nu! Förhoppningsvis kommer vi också att bli mer aktiva online, men där lovar vi som sagt ingenting. Osvuret är bäst!

Omtanke av ett mer personligt slag
Nu till någonting delvis annorlunda. Vi kämpar för att förbättra den omtanke vi visar mot miljön, men det finns omtanke av annat slag också. Det vi syftar på är omtanke om de som står oss nära, någonting som vi inte alltid är så bra på att visa som vi borde. Men vi tycker att det på sätt och vis hör samman med omtanke om miljön och hållbarhetsmål, fast då på ett mer personligt plan. Allt handlar om att skapa en bättre värld, en värld som det är trevligare att leva i, och i båda fallen handlar det om att vi måste ge, utan att helt säkert kunna förvänta oss att få någonting tillbaka. Osjälviska handlingar, helt enkelt.

Osjälviska högtider
Skälet till att vi tar upp det här är en högtid som närmar sig, även om den fortfarande ligger en bit bort. Nu tror ni kanske att vi syftar på julen, konsumtionshögtiden nummer ett. Och visst, det är en utmärkt tid att vara osjälvisk på, men det är inte den vi menar. Vad vi i stället tänker på är Alla hjärtans dag. Hur kom vi nu att tänka på den? Det beror helt enkelt på att när vi tittade igenom vår blogg för året så upptäckte vi att ett av de senaste inläggen var från 20 februari (vi har verkligen varit dåliga med uppdateringar). Det fick en del av oss att minnas att vi… tja inte riktigt kom ihåg det där med Alla hjärtans dag förra året, vilket ledde till några frostiga konversationer.

Alla hjärtans dag 2016 infaller söndag 14 februari, någonting vi kommer att komma ihåg till 2016. Alla hjärtans dag kom till Sverige på 1960-talet och har blivit mer och mer populär. Det finns de som hävdar att det bara är en ”kommersiell” högtid, men det tycker vi inte är riktigt rättvist. Trots allt så har högtiden en månghundraårig historia. Och vi tycker det inte är något fel med en högtid för par.

Vad ska man då göra på Alla hjärtans dag? Tja, blommor, choklad, romantiska restaurangbesök är vanliga. Annars kan man ju ge bort en lite mer personlig present, där exempelvis Getpersonal erbjuder mängder med fina och inte alltför dyra Alla hjärtans dag-presenter där man kan låta gravera in ett personligt meddelande. Enkelt och inte speciellt dyrt, samtidigt som det också blir en riktig personlig present – med andra ord en present som är perfekt för Alla hjärtans dag.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *